RIDSKOLAN PONNYKLUBBEN
IMG-4185
IMG-4189
IMG-4192
IMG-4876
IMG-4180
IMG-4191

Varmt välkomna till Ponnyklubben!


Vi är en liten, personlig ridskola på Hjärtareds gård i Sexdrega. Hos oss lär sig barn mellan ca 4-12 års ålder mer om hästkunskap, hästhantering och ridning. Vårt fokus ligger bla. på säker hästhantering och att barnen lär sig läsa av hästens signaler. Inför eller efter ridpass gör eleven själv iordning sin häst.

Att lära sig rida ska vara kul och det finns stor variation på vad man kan göra med sin ponny! Här testar vi på allt ifrån barbackaridning, rider i skogen, tränar balansen med voltige, pysslar i stallet, borstar och flätar manar osv. Än har vi inget ridhus, så vid mycket dåligt väder har vi uppskattat "stallmys" med praktiskt teori.

För barn med tidigare ridvana finns stora möjligheter att utvecklas hos oss! Med små grupper och engagerad tränare kan vi erbjuda mer renodlade träningsgrupper och även erbjuda möjligheter att träna och tävla i hoppning och dressyr.

Våra ponnys är av mindre storlek och därför har vi satt en vikt och längdbegränsning till 50 kg och 150 cm.


VT-2020        1/3-15/6 (16 v)

HT-2020        17/8-15/12 (19 v)


Ponnyklubben prislista:


Ridlekis Nivå 1:  160:-/gång                                2560:-/VT         3040:-/HT

För barn 4-12 år som har ingen eller mycket liten hästvana. Vi lär oss grunderna i hästhantering och ridning med upplägget 30 min borsta/fläta/ta på utrustning och 30 min ridning.


Ridskolan Nivå 2: 180:-/gång                             2880:-/VT         3420:-/HT

För barn 6-12 år med lite tidigare hästvana. Ska kunna skritta och gärna trava självständigt. Vi tränar mer självständig ridning och hästhantering.


Träningsgrupp Nivå 3: 200:-/gång                    3200:-/VT         3800:-/HT

För barn som kan trava och galoppera sedan innan och vill utveckla sin ridning genom utökad träning på egen balans, hästens form/arbete och delta i hopp- och dressyrlektioner.


Medryttare på en ponny        800:-/mån

  • 2 ridpass utöver lektioner/vecka (uteritt, ridbana)
  • Sköter hästen som sin egen: borstar, pustar, mockar, vattnar och ordnar med höpåsar.
  • Tisdagar, Torsdagar, Lördagar och Söndagar rider och sköter man sin ponny. Kan man inte någon av sina dagar ber man en annan medryttare eller kompis om hjälp.


Hyra ponny:                                 150:-/tillfälle

  • Hyr en häst för självständig ridning. 1 h ridning eller längre enligt ö.k. OBS krävs en förälder med minst måttlig hästvana.

Tex: hyr en helgdag för långpromenad och låt ditt barn rida med. Födelsedagar, besök av släkt/vänner som vill prova på ridning osv.Klädsel:

Hos mig finns ridhjälm och ridväst att låna, men finns möjlighet så får gärna barnen ha med sin egen utrustning.

Ridskor eller skor med en klack

Oömma kläder

Handskar/mössa vid kallt väderSmittinfo:

Om ni rider i andra stall gäller följande:

Egen hjälm, skor och ridväst mm får gärna tas med, MEN ni behöver regelbundet tvätta rent kläder i maskin och tvätta skor, torkar av hjälm och ridväst med virkon, ett medel som ni kan få av Amanda. Detta för att minska smittspridning, som kan vara ganska vanligt under våren och höst i större stallar. Hos oss finns även avelsston som är känsliga för infektioner.

OM annat stall har en pågående smitta: meddela Amanda så löser vi det.


Lektionsplanering med start 2/3-20

 

Måndagar

Ridlekis kl 16-17

Ridlekis kl 17-18 Fullbokad

Lektionsgrupp kl 18-19

 

 

Onsdagar

Ridlekis kl 16-17

Ridlekis kl 17-18

Lektionsgrupp kl 18-19


Passar ingen av tiderna er? Hör gärna av er i så fall så kan jag kolla om möjligheter till att göra ytterligare en grupp finns.


Vill ni anmäla?

Maila ditt och banets namn, adress, telefonnummer och vuxens personnr till info@hjartared.se. En faktura erhålls via e-post. Avgiften betalas senast på angivet datum förskottsvis/termin till Hjärtareds Gård bg 5360-8139. Genom inbetalnigen godkänner du även:

  1. En bestämd tid och dag i veckan är reserverad för ditt barn.
  2. Avbokning via sms senast kl 12.00 samma riddag på 0703130096. Igenridning i mån om plats i likvärdig grupp inom pågående termin eller vid uppsamlingstillfällen. Max 2 ggr/termin.
  3. Hösttermin och vårtermin avser betalningsperioder/abonnemang. Uppsägning av reserverad plats/termin ska ske 4 veckor i förväg skriftligt på mail eller telefon. Du reserveras automatiskt plats om du inte anger något annat.
  4. Vi har ansvarsförsäkring och samtliga hästar täcker upp olyckor via Agria Incident. All ridning sker på egen risk. Människor, djur och utrustning som befinner sig på Hjärtareds gård är där på egen risk.
  5. Du måste ha godkänd hjälm, sko/stövel med klack vid all ridning. Hjälm och skyddsväst finns att låna. Hjälm ska bäras vid all hantering av hästar. Skyddsväst vid ridning för alla under 18 år.

 Ytterligare frågor? Kontakta gärna Amanda på 0703130096.

 

Vi ser fram emot en utvecklande och fantastiskt rolig vår.

Varmt välkomna  till oss!
Hjärtared 1 51293 Sexdrega |  +46 703 13 00 96

Copyright @ All Rights Reserved