INRIDNING-UTBILDNING
IMG-3398
IMG_3738
IMG-4195
IMG-5649
IMG-5642
IMG-6537
41d2f446-2fd5-40be-a44c-049f6c5dcb9d
IMG_3747
häst2_edited1

Hästutbildning

 

Har du en häst som behöver vidareutbildas, tävlas eller säljas? Kanske behöver du hjälp att visa hästen för kunder eller filma inför annonsering? Jag har meriter upp till 140 hopp, MSV dressyr och lätt fälttävlan. Hästar i träning hos mig rids omväxlande och i utbildningssyfte. Jag tömkör hästarna minst en gång i veckan och utför vid behov även lastträning och miljöträning. Vi lägger upp ett individuellt schema med ett slutmål där vi alla är nöjda. Hör av dig för mer information.

Hästhantering

Är du osäker tillsammans med din häst? Springer hästen på dig, är svår att leda, fånga i hagen eller lasta?

Vissa hästar har svårare att anpassa sig efter sin ryttare, att läsa våra signaler eller har en skada som gör att de klassas som så kallade "problemhästar". Ofta finns många bakomliggande orsaker. Tillsammans försöker vi identifiera och lösa problemet så att din häst kan fungera med dig igen.


Varje lösning är unik, precis som du och din häst. Kontakta mig så kan vi lägga upp en individuell plan.

 

Inridning/visning unghästtest

 

Jag tränar och rider in din unghäst lugnt och metodiskt med ledarskap och förtroende som grund. Det ger en lugn och trygg häst som litar på sin ryttare vilket också ger den bästa möjliga starten för dig och din häst.

I mitt arbete inspireras jag av Per Larssons "checklista" och Eamon Hickeys arbetsmetoder och kombinerar det med mina egna erfarenheter. En inridning tar i de flesta fall ca 6-8 veckor, men beror helt på individen. När din häst lämnar oss ska den vara trygg, stadig och ridbar i alla gångarter både på bana och vid uteridning. Du som ägare och ryttare ska tryggt kunna rida din häst innan hemfärd.

Om intresse finns visar jag även din häst på unghästtester och matchar mot årgångschampionat. Till uppfödare med flera hästar, unghästar på lösdriftsplats eller till återkommande kunder ges alltid rabatt.